HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Fokhagymás salátaleves
| Többi

Fokhagymás salátaleves recept

Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 fej saláta
1 csomag snidling
2 csomag petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 dkg liszt
8 dl zöldségleves (kockából)
2 dl tejszín


A recept elkészítése


A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.


1. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a fokhagymát, kissé megkapatjuk. A zsemleszínű rántást felengedjük a zöldséglevessel. Sóval, borssal ízesítjük, és 5-10 percig forraljuk.
2. A levesbe keverjük a tejszínt, összeforraljuk, és levesszük a tűzről. Beletesszük a snidlinget és a petrezselymet.
3. A salátát vékonyra metéljük, háromnegyed részét beletesszük a levesbe, és összeturmixoljuk. A maradék salátacsíkokkal tálaljuk.

Hizlalós betéttel
A leveshez készítsünk 2 tojásból és 2 vékony szelet apróra vágott szalonnából rántottát. Ha kissé kihűlt, vágjuk nagyobb darabokra, tegyük a levesbe, és még 1 percig főzzük együtt.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 646 kcal

Feltöltötte: zorinka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 15 perc , levesek

vissza az előző oldalra