HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Flódni III.
| Többi

Flódni III. recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 dl fehérbor
A mákos töltelékhez:
20 dkg darált mák
2 dl fehérbor
2,5 dkg sütőmargarin
20 dkg cukor
5 dkg mazsola
reszelt citrom
A dió
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 tojás sárgája
2 dl fehérbor
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
reszelt narancshéj
Az almás töltelékhez:
1 kg omlós alma
10 dkg cukor
fahéj
1 dl fehérbor
Valamint:
szilvalekvár (lehetőleg házi)

A recept elkészítése

A töltelékeket külön-külön megfőzzük, kihűtjük. A tésztához a lisztet, a puha margarint, a tojás sárgáját a cukorral és a borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, és vékonyan kinyújtjuk. Az elsővel a tepsi alját kibéleljük. Erre egy sor máktöltelék kerül. Rá a tésztalap, arra a borban párolt, fahéjjal ízesített almás töltelék kerül. Újra tésztalap, majd a diótöltelék. Megint tésztalap, rá a fekete szilvalekvár. Az utolsó tésztalap tetejét megkenjük egy tojássárgájával, s lassú tűzön aranybarnára sütjük.

Feltöltötte: lili

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , húsvéti ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , desszertek

vissza az előző oldalra