HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Fészkes fánk
| Többi

Fészkes fánk recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
55 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
A töltelékhez:
2 csomag pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
5 dkg vaj
kb. 10 dkg kristálycukor


A recept elkészítése

Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk kb 1 dl tejben. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a megolvasztott vajat és a cukrot, majd közepesen lágy, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és kelesztjük kb. 30-40 percet, míg kétszeresére kel.

Eközben megfőzzük a vaníliapudingot.

Mikor megkelt a tészta, kicsit még egyszer átgyúrjuk-dagasztjuk, és rudat formálunk belőle. Felvágjuk 24 egyenlő darabra, majd ezeket a tenyerünk között golyókká formáljuk. Sütőpapírra tisztes távolságra rakjuk egymástól, és még 15 percet kelesztjük. Ekkor az ujjunkkal kis fészket alakítunk ki a közepébe, majd kiskanállal betöltjük a vaníliapudingot a fészkekbe. Még hagyjuk kelni 10 percet, majd 180-200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Mikor megsült és kissé kihűlt, először az olvasztott vajba mártogatjuk, majd kristálycukorba hempergetjük. Jó étvágyat!

Feltöltötte: bogi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek , aprósütemények

vissza az előző oldalra