ElkészÃtési idÅ‘: 90 perc
ElkészÃtés nehézsége:
A tésztához:
55 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
A töltelékhez:
2 csomag pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
5 dkg vaj
kb. 10 dkg kristálycukor
Az élesztÅ‘t kevés cukorral felfuttatjuk kb 1 dl tejben. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztÅ‘t, a megolvasztott vajat és a cukrot, majd közepesen lágy, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és kelesztjük kb. 30-40 percet, mÃg kétszeresére kel.
Eközben megfÅ‘zzük a vanÃliapudingot.
Mikor megkelt a tészta, kicsit még egyszer átgyúrjuk-dagasztjuk, és rudat formálunk belÅ‘le. Felvágjuk 24 egyenlÅ‘ darabra, majd ezeket a tenyerünk között golyókká formáljuk. SütÅ‘papÃrra tisztes távolságra rakjuk egymástól, és még 15 percet kelesztjük. Ekkor az ujjunkkal kis fészket alakÃtunk ki a közepébe, majd kiskanállal betöltjük a vanÃliapudingot a fészkekbe. Még hagyjuk kelni 10 percet, majd 180-200 fokos sütÅ‘ben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Mikor megsült és kissé kihűlt, először az olvasztott vajba mártogatjuk, majd kristálycukorba hempergetjük. Jó étvágyat!
Feltöltötte: bogi
Még senki nem készÃtette el ezt a receptet
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek , aprósütemények
Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!