HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Fekete-fehér sütemény
| Többi

Fekete-fehér sütemény recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg sütőmargarin
50 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
egy csipet só
2 db tojás
2 teáskanál kakaó
5 dkg reszelt keserű csokoládé
1 db tojásfehérje

A recept elkészítése

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a sót, és meggyúrjuk a tésztát. A tésztából elveszünk egy negyedrészt, és téglalap formára kinyújtjuk. A maradék tésztát megfelezzük, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót és a reszelt csokoládét. Mindkét félből egy-egy cipót formálunk, és egy rövid időre a hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, mindkettőt kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra és felvágjuk kb. 1 cm széles csíkokra. A kinyújtott tésztalapot bekenjük a felvert tojásfehérjével, majd felváltva ráhelyezzük a sötét és világos csíkokat oly módon, hogy a sötétre világos, a világosra sötét csík kerüljön (sakktábla forma). Minden lerakott sort ismét megkenünk felvert tojásfehérjével. Utoljára a lerakott tészta tetejét és oldalait megkenjük felvert tojásfehérjével, majd ráhajtjuk a tésztalapot úgy, hogy egy rudat kapjunk, majd rövid időre hűtőbe tesszük. Sütés előtt a tésztát vékony szeletekre vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra fektetjük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 12-15 percig sütjük. A maradék tésztát úgy gyúrjuk össze, hogy márványos mintát kapjunk, amit kerek szeletekre vágunk, és az előzőekhez hasonlóan megsütjük.

Feltöltötte: tundi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , kiadós ételek , rafinált ételek , több, mint másfél óra , aprósütemények

vissza az előző oldalra