HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Fehér dáma torta
| Többi

Fehér dáma torta recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
4 tojás
25 dkg kristálycukor
4 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
15 dkg porcukor
15 dkg sütőmargarin
3 dl habtejszín
A kenéshez:
kevés eper
A bevonathoz:
20 dkg fehércsokoládé
20 dkg marcipán


A recept elkészítése

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a vizet, a sütőporos lisztet, majd ha óvatosan összekevertük, a kemény habot is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt 23 cm-es kerek tortaformában sütjük 170-180 fokon, kb. 35 percig.

A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, és ha kihűlt a puding, összekeverjük.

A tésztát 3 részre vágjuk, minden lapot megkenünk eperlekvárral, majd a krémmel úgy, hogy 1/3-ad részét félretesszük.

Felverjük a tejszínt, és a maradék krémhez keverjük, bevonjuk vele tortát. Fagyasztóba tesszük pár percre.

A marcipánt porcukorral meghintett deszkán hosszú csíkká nyújtjuk. A fehércsokit felolvasztjuk gőz fölött. A hideg torta tetejére öntjük a csokoládét, majd a tortát körbetekerjük a marcipánpánnal.

Feltöltötte: annabel

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra