HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Erőleves égetett tésztával
| Többi

Erőleves égetett tésztával recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 nagy szál póré
1 nagy répa
1/2 csokor petrezselyem
25 dkg darált marhahús
2 tojásfehérje
2,5 l marhahúsleves (kockából)
A betéthez:
3 dkg vaj
6 dkg liszt
2 dkg reszelt sajt
1 tojás


A recept elkészítése

A pórét és a répát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
A darált húst összekeverjük a póréval, a répával, a petrezselyemmel és a tojásfehérjével. A keveréket a hideg levesbe tesszük, és kevergetve felforraljuk. Sóval ízesítjük. A fazekat lefedjük, és lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. A hús összeáll, és a leves tetején fog úszni. A lé nem lesz zavaros! A levet leszűrjük. Amíg a leves fő elkészítjük az égetett tésztát. A vajat 1/8 liter vízzel és egy csipet sóval felforraljuk. Félrehúzzuk, és belekeverjük a lisztet, a sajtot, a tojást. Visszatesszük a tűzre, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. Két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat teszünk a masszából a tepsire, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A kis labdákat csészébe szórjuk, és rámerjük a levest. Tálaljuk.

Feltöltötte: fatime

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , levesek , levesbetétek

vissza az előző oldalra