HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Erdélyi vargabéles
| Többi

Erdélyi vargabéles recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 csomag 6 lapos réteslap
olaj
15 dkg cérnametélt
30 dkg tehéntúró
3 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mazsola
3 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
A sodóhoz:
2 tojás
8 dkg cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt vagy vízben kikevert keményítő


A recept elkészítése

A réteslapot széthajtogatjuk, és egy kiolajazott tepsit (én a legkisebb tepsiben szoktam csinálni) 3 lappal kibélelünk, közüket megolajozzuk. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, lecspegtetjük. A túrót áttörjük, és a 3 tojássárgájával, a tejföllel, a cukrokkal és az olvasztott vajjal összekeverjük. Az 5 tojás (a sodó tojásainak fehérjével együtt) kemény habbá vert fehérjét hozzáadjuk, majd a metéltet is beleforgatjuk. Ezt a tölteléket a réteslapokra terítjük. Elegyengetjük, és a maradék 3 lapot rátesszük, ezek közeit is megolajozzuk, a tetejét is. 200 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük. A végén melegen kockára szelve, porcukorral hintve, sodóval tálaljuk.

A sodóhoz a 2 tojássárgáját, a lisztet, a 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot a tejjel összekeverjük. Állandó kevergetés mellett megfelelő sűrűségűre főzzük. Ha keményítővel dolgozunk, akkor a forráskor lehúzzuk a sodót a tűzről, és a vízzel kikevert keményítőt belecsorgatjuk.

Feltöltötte: magda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , desszertek

vissza az előző oldalra