HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Erdélyi főve sült túrós tekercs
| Többi

Erdélyi főve sült túrós tekercs recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg liszt
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
10 dkg vaj
5 dl tej
A töltelékhez:
25 dkg túró
5 dkg mazsola
1 dl tejföl
1 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor


A recept elkészítése

A lisztből, a tojásból, sütőporral tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk. Amíg a tészta szikkad, elkészítjük a tölteléket: 12 dkg porcukrot elkeverünk 1 egész tojással, 1 dl tejföllel, 25 dkg túróval, 5 dkg mazsolával. 10 dkg vajat felolvasztunk, ezzel a kinyújtott tésztát megkenjük, majd rátesszük a tölteléket. Összecsavarjuk, és vajjal kikent tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük vajjal, és leöntjük vaníliás cukorral édesített 1/2 liter tejjel. Közepesen meleg sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük. Ezalatt a tej elfő, és a tekercske rózsaszínűre pirul. Ferdén felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

Feltöltötte: flanna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra