HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Eperhabos-mákos piskótatorta
| Többi

Eperhabos-mákos piskótatorta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A piskótához:
5 tojás
8 dkg darált mák
3 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg olvasztott sütőmargarin
1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl joghurt
2 dl habtejszin
70 dkg eper
4 evőkanál cukor
2 csomag instant zselatinfix
1 csomag habfixáló

A recept elkészítése

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, az olvasztott margarinnal és a citromhéjjal 4 percig keverjük géppel, majd mehet bele a vaníliás cukor, a mák, a liszt és a sütőpor, átkeverjük, végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütő saját tepsijét kibéleljük, és erre öntjük a piskótának valót. 12 perc alatt készre sütjük. Lehűtjük, és 3 részre vágjuk.

A krémhez egy nagy tálba tesszük pár szem kivételével az epret, botmixerrel csak addig keverjük, amíg lesz pürés és darabos eprünk is. Belekeverjük a joghurot, a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett a 2 csomag zselatinfixet.

Egy másik tálban a tejszínt a habfixálóval és egy pici cukorral kemény habbá verjük, és ennek a 2/3 részét a joghurtos-epres krémhez adjuk, majd mehet a hűtőbe dermedni.

Ha kezd szilárdulni, a piskótalapokat megkenjük, a tetejét is bevonjuk. Tejszínnel és eperszemekkel díszítjük. Csak több óra múlva szeletelhető szépen.

Feltöltötte: nikolett

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , nyári ételek , tavaszi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra