HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Diós-meggyes bejgli
| Többi

Diós-meggyes bejgli recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

15 dkg sütőmargarin
50 dkg liszt
fél csomag élesztő
1 tojás
10 dkg cukor
1 csipet só
2 dl tej
A töltelék:
80 dkg darált dió
ízlés szerint magozott, lecsepegtetett, kinyomkodott meggy
3 csipet őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
rumaroma ízlés szerint
1 dl meggy


A recept elkészítése

Tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a sót, a tojást, majd az élesztős tejet, és összegyúrjuk. 1,5-2 órát melegen kelesztjük.

Amíg a tészta kel, megcsináljuk a tölteléket. A diót, a cukrot a fahéjat és a szegfűszeget összekeverjük, hozzáadjuk a meggylevet, összeforraljuk, majd belekeverjük a meggyet.

A megkelt tésztát két cipóra osztjuk és kinyújtjuk, megtöltjük töltelékkel, feltekerjük, és kivajazott tepsire tesszük. A tetejüket megkenjük tojással, és fél órára hideg helyre tesszük, majd ismét megkenjük, és előmelegített sütőben közepes fokozaton 30-45 percig sütjük.

Feltöltötte: dorka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra