HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ebéd, vacsora > Diós hússal töltött alma
| Többi

Diós hússal töltött alma recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg (4 nagyobb) alma
30 dkg szárnyashús
10 dkg színes paprika
1 szál póréhagyma
3 dkg vaj
1 csipet kurkuma
2 dl tejszín
1 evőkanál kapribogyó
2 dkg pörkölt dió


A recept elkészítése

A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, és a belsejüket kanállal kikaparjuk. Az ehető szép részeket összevágjuk, és félre tesszük. Az almákat tepsibe tesszük, és a sütőben 5 percig sütjük. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, szintén csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, lepirítjuk benne a húst, rátesszük a paprikát, a pórét, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kurkumát is. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a kapribogyót és a dióbelet, valamint a félretett almadarabokat, és 1-2 percen át forraljuk. A ragut betöltjük az almába, ha maradna belőle, köré tesszük, és a sütőben még 15- 20 percig sütjük. Ha elkészült, tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 358 kcal

Feltöltötte: zsoka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , nyári ételek , őszi ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , előételek , főételek

vissza az előző oldalra