HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Diós csokoládétorta
| Többi

Diós csokoládétorta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
5 tojás sárgája
8 tojás fehérje
10 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
4 evőkanál kakaó
10 dkg mazsola
15 dkg darált dió
A krémhez:
3 tojás sárgája
25 dkg sütőmargarin
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál rum
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

A recept elkészítése

A tésztához habosra keverjük az 5 tojás sárgáját a porcukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A 8 tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan, kis adagokban hozzákeverjük a cukros-kakaós masszához. Végül belekeverjük a mazsolát és a darált diót. Közepes nagyságú tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha megsült, 1 percig a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk, így nem esik össze.

A krémhez a tojások sárgáját jó habosra kikeverjük a margarinnal, a cukorral, a kakaóval és a rummal. A kihűlt tortát kétfelé vágjuk és ezzel a krémmel megtöltjük, majd kívülről is megkenjük vele a tortát. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.

Feltöltötte: etel

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra