HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Csúsztatott palacsinta narancslekvárral és dióval
| Többi

Csúsztatott palacsinta narancslekvárral és dióval recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
4 tojás
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
30 dkg liszt
5 dl tej
1 citrom
A sütéshez:
vaj vagy olaj
A töltelékhez:
10 dkg darált dió
6 dkg porcukor
20 dkg narancslekvár
10 dkg étcsokoládé


A recept elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 2 ek. cukorral. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral.

A tésztához habosra keverjük a tojások sárgáját, a vajat és a maradék cukrot. Amikor habos, beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot lazán beleforgatjuk. Nem túl forró, kivajazott vagy olajozott palacsintasütőbe tesszünk egy merőkanálnyi masszát (kb. 4-5 mm vastag tészalapokat kell kapnunk), megsütjük az egyik oldalát. Tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral. A következő palacsintás is megsütjük, amikor kész, a lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk a cukros dióval. A következő rétegre csokoládét reszelünk. A rétegezést ismételjük, amíg elfogy a tészta. A tetejére reszelt csokoládé kerüljön. Szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé vaníiliaöntetet vagy tejszínhabot is.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 525 kcal

Feltöltötte: ani

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , desszertek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek

vissza az előző oldalra