HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Csuka tormamártással
| Többi

Csuka tormamártással recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 szép nagy csuka (vagy kilónyi fehér húsú tengeri hal
1 kávéskanál cukor
1 babérlevél
néhány szem fekete bors
néhány szem szegfűbors
A tormamártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 kisebb szál friss torma (1 evőkanál reszelt torma)

A recept elkészítése

A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.

A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tűzön 5 percig főzzük. Mikor megfőtt, kiemeljük (a főzőlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A főzőlevet átszűrjük.

A tormamártás
Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 1/2 l halfőzőlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, és mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 909 kcal

Feltöltötte: lena

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , gyertyafényes vacsorák , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra