HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Csirkemell mandulás szőlőmártásban
| Többi

Csirkemell mandulás szőlőmártásban recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg csirkemell
1 mokkáskanál szárított majoránna
20 dkg szőlő
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
5 dkg pirított szeletelt mandula
A körethez:
2 tasak előfőzött barnarizs (25 dkg)


A recept elkészítése

A rizst a csomagoláson olvasható előírás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük. Közben a húst megmossuk, letörölgetjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával. A szőlőfürtöt leszemezzük, kettévágjuk, kimagozzuk.

Felforrósítjuk az olajat, és kíméletesen megsütjük benne a húst. Amikor a hús megsült, rászórjuk a szőlőt, ráöntjük a tejszínt, kevés vizet adunk hozzá, és összeforraljuk. Megszórjuk a mandulával, ha szükséges, még fűszerezzük, és amikor a szőlőszemek roppanósra puhultak, tálaljuk. A barna rizzsel körítve forrón tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag : 646 kcal

Feltöltötte: agnes

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , ebéd-vacsora otthonra , gyertyafényes vacsorák , vasárnapi ebédek , őszi ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra