HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Csirkemell cseresznyével
| Többi

Csirkemell cseresznyével recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 fél csirkemellfilé
80 dkg cseresznye
2 evőkanál vaj
2 evőkanál cukor
1 kis darabka fahéj
3 szem szegfűszeg


A recept elkészítése

A csirkemellet megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gázsütő 2. fokozat).

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, a csirkemellet minden oldalán szép pirosra sütjük benne. Tűzálló tálba tesszük, köré rakjuk a cseresznyét, megszórjuk a cukorral, mellédobjuk a fahéjat, a szegfűszeget. Meglocsoljuk a sütésből visszamaradt zsiradékkal, és a sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és a vele párolt cseresznyével tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 480 kcal

Feltöltötte: magda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , ebéd-vacsora otthonra , gyertyafényes vacsorák , vasárnapi ebédek , nyári ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra