HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Csíkos sütemény
| Többi

Csíkos sütemény recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
10 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg sütőmargarin
2 evőkanál méz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tejföl
30 dkg liszt
A piskótatekercshez:
8 db tojás
16 dkg porcukor
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 evőkanál víz
lekvár
A krémhez:
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
30 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor


A recept elkészítése

A tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Kikent, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle.

Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük, feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.

A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 7 dl tejben, kihűtjük. 30 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és 2 csomag vaníliás cukorral.

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Amikor a tekercseket a krémre rakjuk, legjobb az aljukat egymással szembe illeszteni, kissé laposabbra nyomva. A kimaradt résekbe piskóta darabot teszünk. Erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal.

Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

Feltöltötte: zsuzska

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra