HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Cseh bukta (české buchty)
| Többi

Cseh bukta (české buchty) recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
csipet só
2 evőkanál kristálycukor a tésztához
1 evőkanál cukor az élesztőhöz
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 dl olaj
2 tojás
a töltelékhez marmaládé vagy sűrű lekvár


A recept elkészítése

A langyos cukros tejben fölfuttatjuk az élesztőt, és a többi száraz hozzávalóval és a 2 tojás sárgájával, valamint az olajjal együtt összegyúrjuk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a táltól. Utána kb. 15-20 percig pihentetjük, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és 8x8 cm-es kockákra vágjuk, amiket egyenként megtöltünk lekvárral, és batyu-formára minden sarkát behajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejét a megmaradt és fölvert tojásfehérjével megkenjük, és 150 fokon aranybarnára sütjük.

Feltöltötte: karola

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra