HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Családi csirkés pite
| Többi

Családi csirkés pite recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

30-40 dkg csirkemell (felkockázva)
20 dkg szalonna (húsos)
15 dkg gomba
1 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanal liszt
1 pohár leves leveskockából (1 pohár=2,5 dl)
fél pohár tej
fehérbors

olaj
1 pohár főtt kukorica
1 tojássárga (tetejére)
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom
oregano
Tésztához:
2 pohár liszt
1 teáskanál só
20 dkg sütőmargarin
kb. 6 evőkanál csapvíz

A recept elkészítése

Főzőedenybe olajat öntünk, beletesszük a hagymákat, szalonnát, gombát. Kevergetjük, míg a hagyma megfonnyad. Beletesszük a lisztet, kicsit keverjük, majd hozzáöntjük a leveskockás levest, beletesszük a felkockázott csirkehúst. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, fehérborssal, plusz beleöntjuk a tejet. Az egészet addig főzzük, míg a csirke megpuhul. Annyi leves kell hozzá, hogy befedje. Ha kész, hozzáadjuk a főtt kukoricaszemeket. Kóstoljuk meg, ha kell tovább fűszerezhetjük. Minél több fűszer van benne, annál jobb.

Tésztához: A hozzávalókat összegyúrjuk, a margarinnak csak az 1/4 részet tesszük bele. Annyi vizet használunk, hogy tészta állagú legyen.
Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, a margarinból rádarabolunk a tészta egyik, keskenyebb szélére, a másik vajazatlan tésztavéget ráhajtjuk, hajtogatással készül, amíg a margarin elfogy. Ha ez így macerásnak tűnik, az egész margarint bele lehet tenni a tésztába.

Hőálló edényt kivajazunk, a tészta felét beleterítjük egyenletesen, rá a húsos massza, befedjük a maradék tésztával. Villával megszurkáljuk a tetejét, tojássárgával megkenjük. Addig sütjük, míg a tészta elkészül. Kb. 45 perc.

Feltöltötte: teri

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , klasszikus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , rafinált ételek , 75 perc , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra