HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Bugonyaleves csülökkel
| Többi

Bugonyaleves csülökkel recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

30 dkg füstölt csülök
10 dkg sárgarépa
60 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 dkg liszt
1 evőkanál apróra vágott snidling


A recept elkészítése

A csülköt alaposan megmossuk, és annyi tiszta vízben feltesszük főni, amennyi épp ellepi. Amikor a hús majdnem puhára főtt, leszűrjük, a levet megőrizzük, és a csülköt hagyjuk kihűlni. Közben a répát, a burgonyát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk illetve összezúzzuk.


1. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát. Rátesszük a burgonyát és a répát, majd gyakori kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk. megszórjuk liszttel, beletesszük a fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntünk 1 liter főzőlevet. Ha kell, sózzuk.
2. A levest kíméletesen főzzük 20 percig. Közben kisebb darabokra vágjuk a csülköt, és 20 perc után a levesbe keverjük. Még 10 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk snidlinggel.

Feltöltötte: cseperke

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , levesek

vissza az előző oldalra