HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Borzselé
| Többi

Borzselé recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1,5 liter édes vörösbor
25 dkg cukor
2 csomag zselatin
csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt fehérbors
1/2 tk őrölt édeskömény
frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint pár csepp frissen facsart citrom


A recept elkészítése

Egy lábosba öntjük a bort, hozzáadjuk a fűszereket, fedő nélkül lassú tűzön addig forraljuk, míg elforr az űrtartalmának a negyede. Ekkor hozzáadjuk a zselatint, amint az feloldódott, beletesszük a cukrot, forraljuk, míg a cukor is teljesen feloldódik. Közben egy tányérra csepegtetve kipróbáljuk, hogy megköt-e, ha igen, lezárjuk alatta a tüzet.

Tisztára mosott, jó zárható befőttes üvegekbe szűrjük, amikor kihűlt, lezárjuk az üvegeket, hűtőben tároljuk.

Desszertek, testes húsok mártásainak ízesítéséhez használhatjuk, de túrókrémek, torták, sütemények krémeinek, töltelékeinek, önteteinek is izgalmas összetevője.

Feltöltötte: larissza

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , mártások, szószok , desszertek

vissza az előző oldalra