HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Borsókrémleves túrógombóccal
| Többi

Borsókrémleves túrógombóccal recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1/2 fej saláta
3 dkg vaj
40 dkg tisztított zöldborsó
2 dkg liszt
3 dl tej
cukor ízlés szerint
A gombóchoz:
20 dkg túró
1 tojás
5 dkg búzadara
1 teáskanál vágott kapor


A recept elkészítése

A salátát megtisztítjuk és megmossuk.

A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 276 kcal

Feltöltötte: orzse

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , nyári ételek , tavaszi ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , előételek , levesek

vissza az előző oldalra