HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Hónap végére > Bodzaszörp házilag
| Többi

Bodzaszörp házilag recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

egy öt literes befőttes üvegnyi szörphöz:
10-12 db szép húsos bodzavirág
50 dkg kristálycukor
1 db citrom
3 gramm citrom
2 evőkanál ecet


A recept elkészítése

Egy fazékban vizet forralok, ha felforrt, leveszem a tűzről, hagyom teljesen kihűlni.

A lehetőleg frissen szedett bodzavirágokat jól leöblítem. Egy ötliteres befőttes üvegbe beleteszem a cukrot, rá a bodzavirágokat, a citromot felkarikázva, hozzáadom a citromsavat és az ecetet. Felöntöm a kihűlt vízzel, jól összekeverem, lefedem fóliával.

Hűvös helyre leteszem az üveget, 5 napig állni hagyom, de naponta egyszer jól átkeverem. Az 5 nap elteltével leszűröm, csavaros üvegekben beteszem a kamrába, amelyiket éppen fogyasztjuk, azt a hűtőben tárolom.

Feltöltötte: tunder

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , tavaszi ételek , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , több, mint másfél óra , italok

vissza az előző oldalra