HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Bélszín carpaccio szarvasgombával
| Többi

Bélszín carpaccio szarvasgombával recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

arugula saláta
szarvasgomba
bélszínderék
parmezánsajt
olíva olaj
kakukkfű
tengeri só
fekete bors
vöröshagyma


A recept elkészítése

A recepthez arugula saláta a legmegfelőbb, az olasz cress-nek is nevezett pikáns, enyhe mustáros íze miatt. A carpaccio, olasz eredetű előétel, általában hajszál vékonyra szeletelt nyers (egész) bélszínderékből van. A húst használat elött két napig pácoljuk a következő módon.

Pácolás: olíva olaj, szeletelt hagyma, mustár, őrölt fekete bors, friss kakukkfű. Két napos pácolás után a húst kivesszük a pácból és lefagyasztjuk. Amikor teljessen megfagyott, szeletelőgéppel vagy nagyon éles késsel hajszál vékonyra szeljük. A szeleteket enyhén megsózzuk, olívaolajjal megkenjük, és hajszálvékony szarvasgombát teszünk közé, zsírpapírt teszünk a rétegek után, hogy ne ragadjanak össze, majd hűtőben tároljuk.

Közben elkészítjük a salátánkat. Az arugulát megmossuk, lecsepegetjük, majd kevés olíva olajjal és citromlével összeforgatjuk. Tányérra tesszük és a hússzeletekkel a képen látható módon betakarjuk. Enyhén meghintjük tengeri sóval. Hajszálvékony szarvasgombával és reszelt parmezánsajttal díszítjük.

Feltöltötte: lukrecia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , gyertyafényes vacsorák , költséges ételek , rafinált ételek , több, mint másfél óra , előételek , főzés nélküli ételek

vissza az előző oldalra