HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Beigli három töltelékkel
| Többi

Beigli három töltelékkel recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
4 evőkanál cukor
3 tojás sárgája
tejföl
3 dkg élesztő
A dió
40 dkg darált dió
2 dl tej
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A mákos töltelékhez:
3 dl tej
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
40 dkg darált mák
ot és sűrűre főzzük.
A gesztenyés töltelékhez:
25 dkg fagyasztott gesztenye
porcukor (ízlés szerinti mennyiség)
rum (ízlés szerinti mennyiség)


A recept elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk.

A diós töltelékhez 40 dkg darált diót 2 dl tejjel felfőzünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük.

A mákos töltelékhez felforralunk 3 dl tejet, 15 dkg cukrot, 1 vaníliáscukrot, 40 dkg darált mákot adunk hozzá, és sűrűre főzzük.

A gesztenyés töltelék alapanyagait összedolgozzuk.

A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra, majd a tölteléket elsimítjuk az egész tésztán. A rövidebbik széleket behajtjuk, majd a hosszabbik szélén feltekerjük. Tepsibe téve tojássárgájával megkenjük, majd tojásfehérjével is. A tésztát kicsit megszurkáljuk, és sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.

Feltöltötte: tavaszka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , húsvéti ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra