HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Karácsonyi > Bécsi puncsesszencia
| Többi

Bécsi puncsesszencia recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 dl víz
60 dkg cukor
3 citrom
8 narancs (permetmentes)
5 dl rum (legalább 38%-os)
vaníliás cukor
5-6 teafilter (feketetea)
2-3 rúd fahéj
8-10 db szegfűszeg
gyömbér


A recept elkészítése

Felforraljuk a vizet a citromok és narancsok héjával, a cukor felével és a fűszerekkel. Kb. 10 percig főzzük, a végén 4-5 percig áztatjuk benne a teafiltereket. Ha megvan, szűrőn keresztül egy nagyobb edénybe öntjük.

Felforraljuk a citromok és a narancsok levét a cukor másik felével és a vaníliás cukorral, néhány percig főzzük, majd ezt is hozzászűrjük az eddigiekhez a nagyobb edénybe. Hozzáöntünk fél liter rumot, s még melegen üvegekbe töltjük.

Hideg téli estéken, romantikát teremtő hangulatban, forró teába 1-2 kupicányit öntünk az esszenciából. Ebből kb. 1,5-2 l lesz.

Feltöltötte: filomena

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , karácsonyi ételek , téli ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , italok

vissza az előző oldalra