HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almás-túrós lepény
| Többi

Almás-túrós lepény recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
csipet só
12 dkg sütőmargarin
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
3 tojás
2 dl tejszín
5 dkg mazsola
reszelt citrom
50 dkg savanykás alma

A recept elkészítése

A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál hideg vízzel összegyúrjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A túrót összekeverjük a pudingporral, a cukorral és a tojások sárgájával. Beletesszük a mazsolát és a citromhéjat is. Külön-külön felverjük a fehérjét és a tejszínt, majd ezeket is a masszához keverjük.

Az almákat megpucoljuk, hasábokra vágjuk. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A kivajazott tepsit kibéleljük a tésztéval úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk villával. Beleöntjük a túrós masszát, és az almadarabokat sorba rakjuk rajta. Kb. 1 óra 15 perc alatt megsütjük.

Feltöltötte: marta

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra