HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almás táska
| Többi

Almás táska recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
15 dkg liszt
12,5 dkg sütőmargarin
1 tojás sárgája
7 evőkanál sör
A töltelékhez:
50 dkg alma
3-4 evőkanál cukor
fahéj

A recept elkészítése

A lisztet a margarinnal összedolgozom, majd hozzáadom a tojássárgát és a sört, összegyúrom a tésztát. 1 óráig pihentetem a hűtőben. Eközben elkészítem az almás tölteléket, melyhez lereszelem a meghámozott almát, hozzáadom a cukrot és a fahéjat, és 5-10 perc alatt illatosra párolom. A tésztát 2 részre osztom, az egyikből kört nyújtok, melyet 8 cikkre vágok. A szélesebb végére (kihűlt) almatölteléket halmozok és feltekerem, miközben a két oldalát benyomkodva kis táskává formálom. A 16 sütit sütőpapírral kibélelt tepsire rakom, tetejét megkenem tojással, és 15-20 perc alatt készre sütöm. Tetejét még melegen megszórom porcukorral.

Feltöltötte: franciska

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek

vissza az előző oldalra