HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almás pite - ahogy a nagyi szokta
| Többi

Almás pite - ahogy a nagyi szokta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

a tésztához:
30 dkg liszt
1 db tojás
12 dkg cukor
1 csomag sütőpor
12,5 dkg sütőmargarin
1 dl tejföl
csiptenyi só
A töltelékhez:
1 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
fahéj
zsemlemorzsa

A recept elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a margarint, a tojást, a sót, a cukrot és a tejfölt. A tésztát két részre osztjuk. Először a nagyobb részt nyújtjuk ki, és tesszük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. A tésztát zsemlemorzsával meghintjük, és ráhalmozzuk az almatölteléket. Végül a maradék tésztánkat is kinyújtjuk, és a tepsibe, az almára tesszük. A sütemény tetejét villával megszurkáljuk, majd 150-180 fokon 25-30 percig ropogósra sütjük!

Feltöltötte: sakira

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , gyerek ételek , bulira ajánlott , ünnepi ételek , társasági ételek , gyerekzsúr , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek , aprósütemények

vissza az előző oldalra