HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Almás-fahéjas palacsinta pudinggal
| Többi

Almás-fahéjas palacsinta pudinggal recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 tojás
kb. 20 evőkanál liszt
2-3 evőkanál cukor
kevés só
kb. 1 dl tej
1 közepes alma
fahéj
olaj
A pudinghoz:
pudingpor
cukor
tej


A recept elkészítése

Bizonyára a legtöbben tudnak palacsintát sütni, de azért leírom, hogy én hogy szoktam. :) Először kimérem a lisztet, aztán só (nem sok, 2-3 csipet) és a cukor megy bele az edénybe, majd a 2 tojás. Ráöntöm a tejet, pici vizet, és csomómentesre keverem - szerintem legegyszerűbb habverővel. Az almát megpucolom, kiszedem a magházát, hogy biztos ne kerüljön bele a tésztába, és belereszelem. Adunk hozzá még vizet, és jól elkeverjük. Mehet hozzá a fahéj is ízlés szerint. Ne legyen túl híg és túl sűrű sem, én merőkanállal szoktam letesztelni. Önthetünk egy kevés olajat a tésztába, így jobban eloszlik, és kevésbé ragad le. Sütésnél sem árt alárakni egy keveset, mivel az alma miatt amúgy sem lehet vékonyra csinálni, így felveszi, nem lesz annyira olajos.

A pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, esetleg tehetünk még bele plusz tejet vagy vizet, hogy sodósabb jellege legyen. A palacsintát vékonyan megkenjük, majd kétszer félbehajtva háromszög alakúra hajtjuk. Díszítésként a tetejére is csurgathatunk pudingot, esetleg egy kis kakaóporral vagy fahéjas cukorral is meghinthetjük.

Feltöltötte: udvoske

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra